Caddo Gölü 2024 tr-TR

Caddo Gölü (2024)

(Gizem)
2024
IMDB
6.8
1s 39dk
IMDB
6.8
BU FİLM
1.6b
kez görüntülendi
BUL BİZİ!
19 Ekim 2024

Aranızdan Fedayi, Utku ve Aslı Balkan'ın da tavsiye olarak gönderdiği bu film, benim en sevdiğim tür ve konu olan Gizem ve Beyin Yakan olgular içeren nefis bir yapım... Filmimiz, sulak bir arazide kendi hallerinde yaşayıp giden, hayatlarının çoğunu bataklıkta, kayık üzerinde yaşayan insanların olduğu bir kasabada yaşanan gizemli olaylar zincirini konu alıyor... 8 yaşlarındaki bir kızın kaybolmasından sonra yaşananları izlediğimiz filmde, derinlere daldıkça çok ilginç şeylerle karşılaşıp merakla olan biteni izliyoruz... Biliyorum, böyle deyince hemen aklınıza nefis "Dark" dizisi geldi.. Haklısınız da... Çünkü bu film de Dark dizisiyle benzer bir atmosferde geçiyor... Epeydir böyle bittikten sonra üzerine düşünebileceğim, beyin yakan senaryosuyla şaşırtan iyi bir şeyler izlemek istiyordum ki bu film bu isteğimi karşıladı... Sakin, dingin bir kafayla, uykusu gelen arkadaşlardan veya telefon bildirimlerinden uzakta izleyin derim bu filmi... Hadi tadını çıkarın!

Not: Filmi izledikten sonra aşağıya yazdığım SPOİLER'lı yorumu okuyun derim.

Caddo Gölü - Caddo Lake

filmine yorum yap!
Popüler Yorum
kaanintavsiyesi.com
2 gün önce
Çaylak
Olayı en basit haliyle anlatıyorum; 8 yaşındaki Anna, 2023 yılında gölde kayboluyor. Üvey ablası Ellie de onu arıyor. Aynı gölde yıllar önce annesini kaybeden Paris ismindeki genç de Anna'yı, yani kaybolan kızımızı yaralı halde bulup ilk karşılaştığı adamlara teslim ediyor. Adamımız aslında kızı 1952 yılına bırakıyor.

1952'ye bırakılan kadın büyüyüp, bir adamla evlenip Paris'i doğuruyor. Yani genç adam, aslında annesini kurtarmış oluyor.

Ellie ise içine düştüğü farklı zamanda annesi ile tanışıyor ve kucağındaki 'kendi bebeklik halini' görüyor. Annesi ise, Ellie'yi Paris'in kendisini bırakıp kaçtığı diğer kadın zannediyor.

Genç adamımız bu sırada 2023'e dönüp olay yerinde başka birinin kayığıyla yakalanınca tutuklanıyor. Fakat tekrar zamanda yolculuk yapabilmek için hastaneden kaçtığı sırada Celeste ile karşılaşıyor. Celeste, bu genç adamı birine benzetse de bir şey söyleyemeden sadece şaşırıp kalıyor.

- Ellie kolyeyi bir dalın üzerine bırakıyor. Paris bu kolyeyi farklı bir zamanda teknenin altından bulunca annesinin yaşadığını düşünüp heycanlanıyor.
- Filmin sonunda doğaüstü alan birden kapanınca ip bıçakla kesilmiş gibi yere düşüyor. Bu da filmin başındaki yarısı kesilmiş timsah'ı açıklıyor.
- Nesli yıllar önce tükenen kelebekler ve kurtların birden göle gelmesi de yine bu açık kalan zaman portalı sayesinde oluyor... Sorunuz olursa, Instagram'dan bana yazabilirsiniz... Sevgiler!
SPOILER [GÖSTER]
Yeliz D.
20 Ekim 2024
Sıkı Üye
Ben olayı anladım ve finalde sadece Paris'e ne olduğuyla kaldım. Ve bence en az 3 bölümlük mini dizi çıkarmış. Bu hali de heyecanlandırdı Dark tadı verdi. Bayıldım.
SPOILER [GÖSTER]
Aslı B.
20 Ekim 2024
Usta Yorumcu
Hiç konusunu bile doğru dürüst okumadan, fragmanına bile bakmadan, direkt açtım izledim filmi. Buram buram gizem kokan bir film olduğu belli oluyordu zaten. İlk yarıdaki biraz durağanlıktan sonra, zaman geçişleri ve olayların gelişmesi biraz hızlı olsa da biraz durup düşündükten sonra taşlar yerine oturdu. Spoiler'lı açıklama için de teşekkürler Kaan, güzel film.
Berk Ö.
20 Ekim 2024
Sıkı Üye
Kaan'ın spoiler içeren yorumunu okuyunca büyük resim daha net görülüyor :) Ben sevdim bu filmi.
Almila Ö.
20 Ekim 2024
Sıkı Üye
Dylan O'Brien'ı böyle başarılı bir sernaryonun içinde görmek mutlu etti. Alttaki yorumda da söylenmiş, ispanyollar çekseydi daha güzel bir film olabilirdi fakat bu haliyle de gerçekten düşündürücü.
411
19 Ekim 2024
Sıkı Üye
Dark dizisi biz gizem-gerilim severlerde öyle bir etki bıraktı ki zamanla ilgili herhangi bir filmi kıyaslamak için Dark'ı mihenk olarak kullanıyoruz. Filmin yapımcısının Shyamalan olduğunu görünce konuyu okumadan fragmanı izlemeden direkt izlemeye başladım, yer yer keşke İspanyollar bu filmi çekseydi dedirtse de dikkatle izlemeye değer bir film, size de tavsiye ederim. 6/10
caddo lake film konusucaddo lake film açıklamacaddo lake film incelemecaddo lake yorumcaddo lake film yorumbeyin yakan filmlerbeyin yakan film önerilericaddo gölü filmidark benzeri filmler

kaanintavsiyesi.com
Samimi Film Tavsiye Platformu
Hayat, kötü filmler izlemek
için çok kısa.