12 Haziran 2018
Bugün bu tavsiyeye 98 kişi baktı.
Filmimiz, küçük bir ada üzerinde mısır ekip biçmeye çalışan bir adamı ve torununu konu alıyor. Adamımız, küçük adacığa gün gün malzemeler taşıyor ve bir kulübe inşa edip, mısır ekmek istiyor. Buraya kadar her şey sıradan, fakat filmimizin başrolü "İlyas Salman" olunca ve filmin genelinde de çok az diyalog bulununca, tüm bunlar filmi etkileyici kılmayı başarıyor...İlyas abimiz öyle iyi oynuyor ki, sanki bir film izlemekten çok o an Gürcistan sınırında gerçekten bir ada üzerinde çiftçilik yapan bir adamı izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Yani diyeceğim şu ki; İlyas Salman'ın oyunculuğunu konuşturduğu, sessiz, sakin, temelinde çok derin anlamlar taşıyan ve Oscar adaylığı bulunan bu filmi kaçırmayın. Tadı kaçmasın diye bazı şeyleri aşağıya yoruma yazacağım, filmi izledikten sonra oraya da şöyle bir bakıverin. Aşağıya yorumunuzu bırakmayı da unutmayın, e hadi tadını çıkarın!
Mısır Adası - Corn Island
filmine yorum yap!
Film ilginçti, hepi topu 5 defa falan konuştu İlyas Salman. Torunu ile yaşam mücadelesine girmesi, sessiz sedasız zorluklara göğüs germesi güzeldi. Her insana hitap edecek bir film değil bu. Muhtemelen çoğu insan da ne saçma film deyip yarısında kapatmıştır. Çünkü ortada görünen sadece yaşlı bir adam ve genç torunun bir adacığa ürün ekip mahsül toplaması. Filmi seyrettikten sonra Kaan'ın kendi açıklamasını da okudum. Seyrederken zaten hemen hemen benzer şeyleri düşünmüştüm. Ama seyredenlerin farklı yorumları ve anlam yüklemeleri olabilir. Ya da hiç olmayıp yine tarım yapan ihtiyar bir adamın filmi diye de düşünebilirler. Filmi seyredip yorum katmak size kalmış.
repliksiz olmasından sıkılmazsanız mutlaka izlenmesi gerekir yarı belgesel kıvamında güzeldi
Nasıl ya bizim ilyas salman mı? diye diye izledim filmi. Arkadaş arasında hep konuşurduk bu adamın iyi bir senaryoda nasıl devleşeceğini, ki burada da o olmuş. Adamın repliği yok ama sanki gerçekten yıllardır orada yaşıyor da o işi yapıyormuş gibi oynamış. Böyle büyük isimleri dünyaya pazarlayamıyoruz ya ona yanarım. Kaan bu filmi buraya taşıdığın için çok teşekkürler gerçekten.
Fazla salonda gösterime girmemişti ama daha önce izleme fırsatı bulmuştum son sahnesi hala aklımda. Bu adamın kıymetini bilemedik gürcistanla oscar'a gitti yanarım yanarım ona yanarım. izlemeyen varsa hala izlesin hemen derim.
- - - - Spoiler | Filmi izledikten sonra okuyun - - - -
İzlediğiniz üzere film gayet sessiz ve sakindi. Fakat ne anlatıyordu? Bu 2 insan sadece çiftçilik için mi o kadar mücadeleyi verdi? Hemen sizi aydınlatayım. Filmin aslında çok derin bir anlamı var. Filmin başında İlyas Salman adaya ayak basıyor, toprağı inceliyor ve topraktan bir şeyler bulup cebine atıyor. Bu şeyler, daha önce adada yaşayan birilerinin olduğunu gösteriyor. Sonra adamımız adaya bayrağını çekiyor. Yanına da genç bir nesil alarak yavaş yavaş kendi medeniyetini kuruyor. Kıyıda, yani bir nevi farklı ülkelerde çatışmalar duyulurken bu yeni, medeni ülkede üretime ağırlık veriliyor. Fakat gerektiğinde dış ülkelere silah çekip yumruğunu masaya vurmasını da iyi biliyor. Toprak ekilip biçiliyor fakat asla o kişilerin olmuyor. "Doğa" karşısında her ne kadar önlemimizi alsak da maalesef yenik düşüyoruz. Filmin son sahnelerinde de doğa, adayı içine alıyor ve yok ediyor. Fakat sonraları ekranda başka bir adam görüyoruz. Adam teknesinden inip bir adaya ayak basıp toprağa bakıyor ki, o da ne? Bizim ufaklığın oyuncak bebeği... Tıpkı ilk sahnelerdeki İlyas Salman gibi o da adada bulduğu şeyi yanına alıyor. Yani burada üzerinde durduğumuz toprağın asla bizim olmadığına, olamayacağına, burada sadece geçici olduğumuza vurgu yapılıyor. Ha bu arada, ekip uygun bir ada bulmak için çok uğraşmış fakat bulamayınca sonunda bu yapay adayı inşa etmişler. Bu yüzden de filmin çekimleri 4 yılda tamamlanmış. E hadi benden bu kadar. Başka böyle nefis filmlerde görüşmek üzere!
- - - - Spoiler - - - -
SPOILER [GÖSTER]
mısır adası filmimısır adası filmi konusucorn ısland filmicorn ısland filmi konusufilm önerilerifilm önerisifilm tavsiyesidram filmleri